Pazartesi borsa açılmadan önce gelişen piyasalar endeksine ve uzak doğu borsalarının ne yaptığına bakmayı unutmayın lütfen.
Katar meselesini kimileri sadece ekonomik olarak ele alıyor (bilmem ne firmasına ortak, kasasında şu kadar para var vs. Fakat aynı yorumları Kaddafi'nin İtalya'daki varlıkları için de söylüyorlardı) ama ekonomiyi politikadan ayrı düşünmek bence çok doğru değil. O yüzden işin politika tarafı umarım en kısa zamanda sulh içinde çözülür.
Bugün Fransa seçimleri var.
Almanya ile İncirlik ve ABD ile Suriye konusunda yaşadığımız fikir ayrılıkları sanırım buzluğa kalktı ya da çözüldü ve kapandı, bilmiyorum.
28 Haziran'da Kıbrıs görüşmeleri başlayacak.
Trump-FBI eski başkaını ilişkisi pembe dizi şeklinde gidiyor.
Bizde saat 10'da GSYİH ve saat 14:30'da TÜFE açıklanacak.
BIST 100, 100.000'i görecek mi diye çok soruluyor. Gerçekten bu sorunun cevabını piyasaya biliyor. Gider mi gitmez mi bilmiyorum, elbette 100.000'i görmek beni de mutlu edecek. Fakat benim rahatsız olduğum 100 bin üzerinden yaratılan baskı. Yani 99.500 görse neredeyse başarısız sayılacak borsanın performansı. Ne çabuk unutuldu 77.000'lerde olduğumuz zamanlar.
Destek direnç mevzusunu hala ben çözebilmiş değilim. Orası destek burası köstek şeklinde yaklaşımları anlıyorum ama anlamıyorum. Ben ne yaptığımı tekrar söyleyim. Eğer hisse ya da geniş anlamda dayanak varlığın artacağını düşünüyorsam alım varantı alıyorum yoksa satım varantı. Yani bir delinin hatıra defteri şeklinde grafik yapmakta ne var. Biraz çizgi çiz, biraz indikatör koy biraz da hareketli ortalama al sana bir delinin hatıra defteri. Unutmayın borsa sadece fiyat ve hacim verisi üretiyor. Geri kalanlar (RSI, MACD, ADX vs.) bugüne kadar geliştirilmiş yardımcılar, asıllar değil. Kullanıp kullanmamak herkesin kendi takdiri ama bunları asıl yaparsak özden uzaklaşmış oluruz. İşin özü temel analizde yatıyor. Burada firmanın gelirlerini, rekabetçiliğini vs. olumlu etkilyecek olaylara/göstergelere bakmak lazım. Hammadde, enerji vs. fiyatları nasıl; firma pazarını büyütüyor mu; firma bilançosu özetle karda mı, karda ise bu kar firmanın faaliyetlerinden mi kaynaklanıyor; firma yeni ürün geliştirip satabiliyor mu; sektörel, bölgesel,ülkesel, küresel değişiklikler firmaya nasıl etki edecek vs.?
Bir soru gelmişti, Yukarıdakileri neden yazdığımla ilgili olarak. Burada da tekrar cevap vermek isterim. Burada yazdığım ya da yazmadığım konularda bizim lehimize olacak gelişmeler neticesinde hepimiz daha fazla para kazanabiliriz. Tersi bir durumda para kaybedebiliriz. Yani canlıların yaşaması için uygun ortam olması şart ama yeter değil. Ortamın iyi olması onların daha sağlıklı, mutlu vs. olmasını sağlar. Benzer şekilde Türkiye'nin lehine olan gelişmeler bizim daha fazla kazamamızı sağlar. Aksi ise ortamı bozar ve sıkıntı olur hepimiz için.
Tüm dünya borsalarına bakmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Türkiye CDS Endeksi (Buraya tıklayarak güncel grafiği görebilirsiniz.).
Yabancı Oranı Grafiği (T-2 gün olduğunu unutmayın lütfen).
Yarın ki gündem hakkında buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
BANKACILIK
HOLDİNGLER
THY
İLETİŞİM
TÜPRAŞ
TOFAŞ
METAL
EKGYO
BIST 30
DÖVİZ
Gelişmekte olan piyasalar için kurun gidişatına bakmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Aşağıdaki "kur" grafiğinde (EURUSD’yi verileri kullanılmadı).
EMTİA
ALMANYA
DÜNYA ENDEKSLERİ
NOTLAR
- Veriler ve görseller “Matriks” programı ve yukarıda kaynakları belirtilen web sayfalarından faydalanarak üretilmiştir.
- İnceleme yöntemi (CANSLIM) ve genel olarak kullandığım yaklaşımlar (DARVAS ve SWING) hakkında bilgi almak isterseniz lütfen bakınız: 1, 2 ve 3.
- Sıkça sorulan sorulara bakmak isterseniz: SSS
0 yorum :
Yorum Gönder